Ilmoittaudu HyRan nuorisoryhmiin kaudelle 2025

Suunnistuskausi alkaa olla päättymässä, joten ilmoittautuminen Hyvinkään Rastin nuorisoryhmiin kaudelle 2025 on alkanut! HyRalla on ympärivuotisesti toimivia nuorisoryhmiä alle kouluikäisistä pääsarjaikäisiin asti ja sekä aktiivisesti kilpaileville että harrastuksen ilman kilpailemista haluaville. Kaikki lapset ja nuoret ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Muodollisesti kausi vaihtuu marraskuussa, eli harjoituksiin osallistuminen marraskuusta alkaen edellyttää ilmoittautumista uudelle kaudelle. Mukaan pääsee mihin aikaan vuotta tahansa.

Ryhmät ovat ennallaan, mutta kustannusten noustua ryhmämaksuja on korotettu hieman. Perheryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille, jotka pääsevät tutustumaan suunnistukseen ikätasolleen sopivalla tavalla. Perheryhmäläisillä tulee olla harjoituksissa mukana huoltaja, jonka kanssa suunnistaa. Junnuryhmä on tarkoitettu koulun jo aloittaneille lapsille, jotka pääsevät kehittämään suunnistustaitoaan.

Nuorten harrasteryhmä soveltuu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa suunnistusta valmentautumatta tavoitteellisesti. Ryhmä soveltuu monentasoisille suunnistajille, mutta ainakin lajin alkeet pitää hallita. Ohjeellinen alaikäraja on kuudes luokka. Tästä kaudesta lähtien harrasteryhmäläiset voivat valita, osallistuvatko he kesäkaudella yhteen vai kahteen taitoharjoitukseen viikossa. Yhteen osallistuvien ryhmämaksu on edullisempi kuin niiden, jotka haluavat viikkoon kaksi ohjattua suunnistustreeniä.

Junnuvalmennusryhmä on jatkoryhmä lapsille, joilla on jo takana monta vuotta harrastuksen parissa ja joille kilpaileminenkin on keskeinen osa harrastusta. Valmennusryhmässä tavoitteellisesti suunnistavat nuoret voivat kehittyä kokonaisvaltaisesti kohti omia tavoitteitaan, mitä ikinä ne ovatkaan. Lisäksi pyöräsuunnistusryhmä tarjoaa lajista kiinnostuneille mahdollisuuden pyöräsuunnistuksen harrastamiseen. Ryhmäläisille järjestetään ohjattuja pyöräsuunnistusharjoituksia kuukausittain lumettomana aikana.

Ympärivuotisesti (pyöräsuunnistusryhmän tapauksessa lumettomana aikana) toimivien ryhmien lisäksi keväällä järjestetään kurssimuotoinen Hippo-suunnistuskoulu, jossa opetellaan lajin perustaitoja. Suunnistuskoulun päätyttyä suunnistuskoululaiset voivat halutessaan jatkaa harrastusta muissa ryhmissä. Hippo-suunnistuskoulusta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ryhmille järjestetään viikoittaisten harjoitusten lisäksi leirejä, ja halukkailla on myös mahdollisuus kilpailla. Toimintaan voi kuitenkin hyvin osallistua, vaikka kilpaileminen ei kiinnostaisi. Lisäksi ryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus osallistua HyRan yhteisiin tapahtumiin, esimerkiksi iltarasteille ja talvirasteille.

Ryhmissä on kokeilumahdollisuus, eli harrastusta voi käydä kokeilemassa kaksi kertaa ilman maksuja. Tarkempaa tietoa kokeilumahdollisuudesta ja ryhmistä on kunkin ryhmän esittelysivulla, ja lisätietoa saa myös seuran ohjaajilta. Myös ilmoittautumislinkit (Suomisport) löytyvät ryhmien sivuilta. Tervetuloa hyvään seuraan hyvän harrastuksen pariin!

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *